‘‘απ’ οπου κι αν προερχεται’’

*

Κυριαρχος δεν ειναι αυτος που κατεχει τη δυναμη πυρος, αλλα αυτος που καθοριζει τις εννοιες των λεξεων και κατασκευαζει την πραγματικοτητα. Δηλαδη αυτος που κατεχει τον προπαγανδιστικο μηχανισμο για να προγραμματιζει το μυαλο των ανθρωπων με τις εννοιες που τον βολευουν.
Ο καθεστωτικος οριζει λοιπον ως ‘‘βια’’ την αντισταση του υποτελη. Η πραγματικη βια της εκμεταλλευσης δεν οριζεται ποτέ ως ‘‘βια’’, οριζεται ως ‘‘επιχειρηματικοτητα’’, ‘‘κυβερνητικη πολιτικη’’, ‘‘αναπτυξιακη νομοθεσια’’.  Η επιβολη των κυριαρχων συμφεροντων,  η υποδουλωτικη βια του κρατους και των εταιρειων, οριζεται ως ‘‘αποκατασταση ταξης’’, ‘‘παταξη ανομιας’’, ‘‘επιχειρηση  σκουπα’’, ‘‘εξυγιανση της οικονομιας’’, ‘‘αναπτυξη’’, ‘‘παραγωγικες επενδυσεις’’.

***

Φώτης Τερζάκης  – http://is.gd/TINp5j   «…υπάρχουν κάποια αξιακά θεμελιώματα, όπως η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη και η ατομική και συλλογική αυτοδιαχείριση, τα οποία είναι αδιαπραγμάτευτα και δεν απορρέουν από κανένα θετικό δίκαιο, ούτε περιορίζονται απ’ αυτό, αλλά είναι τουναντίον εκείνα με βάση τα οποία κάθε υφιστάμενο δίκαιο οφείλει να κριθεί.  Αν οι υπάρχουσες μορφές δικαίου αποτυγχάνουν να τα ικανοποιήσουν, τότε πρέπει να αλλάξουν με οιοδήποτε μέσο…»
*
Περι εννομης ταξης, δες:  http://is.gd/kyT4HQ

*
http://antigoldgreece.wordpress.com

Advertisements

*

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s